Chirotherapie is een veilige en effectieve manier van manipuleren van wervelkolom, bekken en gewrichten. Het is gericht op de preventie, diagnose en behandeling van het bewegingsapparaat.

Chirotherapie wordt ingezet wanneer blokkades in de gewrichten of wervelkolom wanneer deze zorgen voor stijfheid, lokale pijn, verhoogde spierspanning of doordat er triggerpoints zijn ontstaan. De manipulatie zorgt ervoor dat je sneller zult herstellen en betere prestaties levert. Daarnaast werkt het preventief om blessures te voorkomen.

Veel klachten van het bewegingsapparaat bijvoorbeeld nek- en rugklachten maar ook triggerpoints, peesblessures en uitstralende pijn hebben vaak hun oorzaak in fixaties van de wervelkolom en gewrichten. Daarnaast zijn ook veel klachten toe te schrijven aan een bepaalde mate van scheefstand. Als je scheef staat, zal dit namelijk door de hele kolom gecompenseerd worden. Het is aan mij om met chirotherapie het lichaam weer in balans te krijgen en eventuele fixaties te verhelpen.

Deskundige manipulaties van de fixaties zorgen voor een mechanische en neurofysiologische reset. Dit zorgt voor meer mobiliteit en neurofysiologische effecten, denk hierbij aan pijndemping, spierontspanning en verminderde zenuwirritatie. Ook komt dit gelijk ten goede aan lichaamshouding en een vrijer gevoel bij bewegingen.

Heb je nog vragen, of wil je graag een behandeling plannen?
Neem dan snel contact met mij op!

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Sportmanipulatie / chirotherapie
Average rating:  
 0 reviews